About/Contact


Utställning Bodens Konstgille, 2017


Tomas Sigfrinius är född 1978 och kommer från Sävast, utanför Boden. Han bor numera i Stockholm. Tomas började måla för tre år sedan. Så här säger han själv om det: ”Jag har alltid varit intresserad av konst, litteratur och musik, men att jag skulle skapa något själv har aldrig varit självklart. Jag har nog alltid varit lite rädd för det. Nu när jag väl började kändes det självklart på något vis och ibland undrar jag varför jag inte började tidigare.”


Tomas har tidigare ställt ut på Liljevalchs i Stockholm och på Vargåkra gård på Österlen. ”När min första målning var färdig ville jag visa den, men jag hade ingen aning om hur det skulle gå till. Jag hade bara suttit hemma och målat, utan att berätta det för någon. Jag hade varit på Liljevalchs Vårsalong, men tänkte nog att där ställde bara riktiga konstnärer ut. Jag skickade in i alla fall och kom med.”

Tomas sysslar än så länge bara med måleri, han målar färgstark och detaljrikt. Han målar med olja och i en realistisk stil. Här visar han tolv målningar som målats under ungefär ett år. ”I första hand vill jag få till en god komposition. Jag är intresserad av att skapa en stämning och en känsla.”


”Ju mer jag målar, desto mer upptäcker jag hur mycket jag älskar det. Varje målning är ett steg in i den nästkommande målningen. Exakt var jag är på väg i mitt måleri är svårt att svara på. Jag inspireras av andra konstnärer. Om jag ska nämna några målare, så gillar jag exempelvis: Jan de Vliegher, Cecily Brown, Peter Doig, Jenny Saville eller Eric Fischl. Men jag inspireras mycket av annan konst också, kanske framför allt dans, musik och foto.”


OM

 

Tomas Sigfrinius är konstnär och sysslar företrädesvis med måleri. Han kommer ursprungligen från Boden, men bor och verkar i Stockholm.

 

Utställningar

 

Nacka Konsthall 2018

 

Vargåkra gård 2018

 

Edsvik Höstsalong 2017

 

Bodens Konstgille 2017

 

Vargåkra gård 2016

 

Liljevalchs Vårsalong 2015

 

 

KONTAKT

 

tomassigfrinius@gmail.com

 

Instagram: @sigfrinius

 


FINNS HOS:


Utställning på Vargåkra gård, 2016


"Det finns något både lekfullt, naivt, drömlikt och overkligt i Tomas Sigfrinius måleri. En Nike från Samotrake med blå vingar och rosa klänning står mitt i rummet bakom en röd soffa. På väggen bakom hänger en plansch med exotiska fiskar och bredvid den en tavla med blå safirer.


I förgrunden i jättelik grön gräshoppa och framför den en trasig kinesisk skål, gigantisk även den. Proportionerna stämmer inte och föremålen verkar sakna samband med varandra. Som slumpmässigt utkastade av en okänd hand. Tärningen i soffan associerar till spel och lek. Det skapar en osäkerhet i bilden. Verklighet och overklighet, lek och allvar på en och samma gång.


En dubbeleffekt som förstärks när man som betraktare går nära målningen och rummet med alla sina realialistiskt avbildade föremål i starka färger förvandlas till rent måleri. Oljefärg på duk i breda penseldrag, där det i förstone helt realistiska förvandlas till ren abstraktion."


- Göran Hellström (gallerist, Vargåkra gård)